De omgeving

Daumazan sur Arize.

Vanaf € 672,= /per week Laagseizoen
€ 1.302,=/per week - hoogseizoen

De Ariège is een bijzonder gevarieerd gebied met grote wisselingen in het landschap. Je vindt er hoge bergen met dichte bossen en prachtige bergmeren ( Pyreneeën) tot aan het dal van de Dordogne. Maar het landschap wordt ook gekenmerkt door glooiende vergezichten. Net als veel andere historische steden en dorpen in de Ariège ademt Daumazan de unieke sfeer uit van deze regio in Zuid-West Frankrijk. In veel van deze steden, die gezien worden als de mooiste dorpen van Frankrijk, vind je nog steeds de cultuur uit de middeleeuwen ruim terug. En zijn dan ook een bezoekje meer dan waard. 

Wat je zoal kunt doen

De omgeving en het dorp bieden veel activiteiten waaronder:

  • mooie gemarkeerde wandelpaden.
  • In deze regio kun je elke dag wel een markt bezoeken.
  • Culturele evenementen.
  • Prachtige Golfbanen waaronder Golf Club de L’ariège.
  • Bezoek ook zeker de plaatsen: Carla-Bayle; Le Mas d’azil, Foix en Mirepoix.
  • Promo-filmpje!  www.youtube.com/watch?v=cMutefxeaG4 

Canyoning in de Ariège

Houd jij van spektakel? Dan is canyoning iets voor jou. Het is waarschijnlijk een van de meest avontuurlijke en spectaculaire buitensporten die je kunt doen in Frankrijk!

Bij het canyoningen maak je al lopend, zwemmend, klimmend, glijdend, springend en abseilend een tocht door een kloof waar meestal water doorheen stroomt. Door dit avontuur aan te gaan kom je erachter wat er verborgen ligt aan prachtige kloven, watervallen en rivieren……………………….

Grotte Mas d’Azil

Hoe gaaf is het om met de auto door een grot te rijden? Mas d’Azil is de enige plek in Europa waar dit kan! Deze grot staat bekend om haar indrukwekkende natuurlijke ingang: een enorme poort van 51 meter hoog en 48 meter breed.

Naast er doorheen rijden kun je ook een rondleiding boeken die je de vele bijzondere elementen van de grot laat ontdekken. Je waant jezelf in een compleet andere wereld en krijgt uitleg over de stalagmieten en stalactieten, de oertijd en de geschiedenis van deze toch wel mystieke plaats. Na dit bezoek kun je aan de oever iets lekkers eten en drinken bij het plaatselijke restaurantje, met uitzicht op de majestueuze entree van de grot………………………..

 

 

Golfen in La Bastide de Serou

Op ongeveer 40  minuten rijden van het park ligt er in het plaatsje La Bastide de Serou, een werkelijk prachtige 18 Holes  ECO Golfbaan. Met veel mooie hoogteverschillen is deze baan een super leuke uitdaging voor iedereen die van golfen houdt. Als je op het terras van het clubhuis zit, heb je een heel mooi panoramisch uitzicht over de baan. Het restaurant staat bekend om zijn heerlijke lunches en maaltijden. Zeker een aanrader.

 

× Vraag?